Kobo

Kobo voor iPhone

Fraaie ebook reader met winkel en sociaal karakter

Kobo is een gratis iPhone-app voor het kopen en lezen van ebooks (ook wel 'e-boeken'). De dienst bevat een online winkel en gekochte exemplaren gaan meteen naar je digitale boekenkast. Kobo biedt ook versies voor Windows, Mac, Android en...Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Mooi, intuïtief menu
  • Veel gratis klassiekers
  • Nuttig leesgereedschap
  • Sociaal karakter
  • Synchroniseer met andere toestellen

TEGEN

  • Beperkte zoekfunctie
  • Geen Nederlandse literatuur in winkel

Uitmuntend
8

Kobo is een gratis iPhone-app voor het kopen en lezen van ebooks (ook wel 'e-boeken'). De dienst bevat een online winkel en gekochte exemplaren gaan meteen naar je digitale boekenkast. Kobo biedt ook versies voor Windows, Mac, Android en BlackBerry, zodat je je bibliotheek eenvoudig synchroniseert tussen verscheidene toestellen.

De Kobo-app bestaat uit een overzichtelijk menu met frisse, lichte kleuren. Bij het eerste gebruik dien je een gratis account aan te maken. Hierna heb je via 4 knoppen toegang tot de belangrijkste functies. In de Store haal je ebooks op en die beheer je in je eigen bibliotheek (Library). Om snel het boek te openen dat je momenteel leest, druk je op 'Current Read'. Bovendien heeft Kobo met 'Reading Life' een interactief karakter: je houdt je eigen leesstatistieken bij en deelt passages met vrienden via Facebook.

De zoekfunctie van de winkel is beperkt, maar met 'Discover' navigeer je door categorieën als 'Books for Dudes', 'Books for Kids' en 'Award Winners' Je bent echter niet verplicht geld uit te geven: Kobo biedt veel gratis klassiekers, waarvan er een vijftal meteen in je bieb klaarstaat. De reader zelf neemt het hele scherm in beslag en bevat nuttig gereedschap: zo markeer je tekst en voeg je eenvoudig een notitie toe. Sla je een boek dicht, dan plaatst Kobo automatisch op de juiste plek een boekenlegger.

Kobo is een fraaie ebookwinkel- en beheerder met een intuïtief menu. Waar de computerversies van de software vrij beperkt zijn, blinkt de iPhone-app uit door handig leesgereedschap en een sociaal karakter. Kobo is dan ook een mooi alternatief voor Stanza, een andere uitstekende app voor ebooks.

Meeste downloads Boeken voor iphone

Beoordelingen about Kobo

Promotie×